Aanmoedigingsprijs voor Thirza Lourens van Droomkracht!

Aanmoedigingsprijs Thirza Lourens – Droomkracht (www.droom-kracht.nl), uitgereikt door Burgemeester Joyce Verbeek

Droomkracht is de praktijk van Thirza Lourens. Thirza is haar praktijk op 1 juli 2017 begonnen, maar voordat Thirza met haar praktijk startte, werkte zij met en voor haar man over de gehele wereld, bandoneonist Carel Kraayenhof. U kent hem wel, onder meer van de traan van koningin Maxima. Thirza werkte als partner, manager en producent voor Carel en was daarnaast moeder van jongens tweeling, waarvan het lijkt dat een van de twee in haar voetsporen treedt en zijn vader Carel begeleidt zoals Thirza dat jarenlang ook deed. Thirza is afgestudeerd aan de Academie voor dansexpressie in 1992 en volgende en volgt nog steeds opleidingen. En wil blijven leren.

Op 1  juli 2017 is Thirza dus als kinder- en generatiecoach gestart.  Ze volgde hiervoor eerst een opleiding tot kindercoach. Thirza is gevestigd in het voormalige politiebureau aan de H.M. van Randwijklaan 18 in de Middenbeemster, waar ze op 14 en 15 oktober jongstleden nog twee open dagen organiseerde, zodat iedereen kennis met haar en haar praktijk kon maken. Als je binnenkomt mag je je schoenen uitdoen en voel je je gelijk thuis in een zeer goede ruimte met warme kleuren. Als u het interview in de Binnendijks en De Uitkijk hebt gelezen, dan kunt u Droomkracht ook al kennen.

Thirza richt zich met haar praktijk Droomkracht op de coaching van oa kinderen, waarbij ze door middel van een kortdurende en laagdrempelige vorm van hulpverlening kinderen en dus ook ouders helpt om de kracht weer te (her)vinden, zodat dromen weer uit kunnen komen. Dit doet zij bij kinderen aan de hand van een spel, waarbij zij kinderen leert hoe kinderen hun problemen zelf zouden kunnen oplossen. Ze gaat daarbij uit van de overtuiging dat het kind nooit het probleem is, maar hoog uit een probleem heeft dat het kind met de enorme kracht bezit die hij of zij bezit, maar even kwijt is, kan oplossen. Ze zet kinderen weer in beweging, maar vergeet vooral de ouders niet! En let op, heel bewust lokaal in onze polder de Beemster. Juist vanwege haar roots, de klei en waar haar hart ligt. Ipv naar Amsterdam te gaan en de grote problemen op te zoeken.

Kenmerkend voor haar werkwijze is waarschijnlijk ook het citaat van Mahatma Gandhi:  

“Kracht komt niet voort uit een lichamelijk vermogen. Het komt voort uit een ontembare wil.” 

Wat mij betreft een slogan die past op haar praktijk,  maar wellicht iedereen aanmoedigt om deze ontembare wil te vinden en te blijven gebruiken! Wat ons betreft daarom een terechte nominatie voor de aanmoedigingsprijs!

Vandaag:

Binnenkort

Archief Nieuwsberichten

Lid worden?

Klik hier om uw bedrijf aan te melden bij AOV De Beemster Ondernemer. De kosten voor een lidmaatschap bedragen € 190,- per jaar, excl. btw. Wilt u het lidmaatschap opzeggen?
Stuur dan een mail aan secretarisbeemsterondernemer@gmail.com.