Ondernemer van het jaar 2014

Beemster Ondernemer van het jaar 2014

Allereerst wil ik u allen de beste wensen voor het jaar 2015 toewensen, met veel zakelijk geluk maar vooral ook veel gezondheid toegewenst. Want de Beemster valt of staat met gezonde Beemster ondernemers.

Vorig jaar stonden wij hier nog met Tromp Makelaars die de onderscheiding in ontvangst mocht nemen en deze onderscheiding met trots heeft gedragen.

Dit jaar is een speciaal jaar tbv de Beemster ondernemer van het jaar. Vanavond gaan wij de 20e Beemster Ondernemer van het jaar bekend maken.

Deze ondernemer dingt automatisch mee om de Regionale Ondernemer van het jaar te worden. Deze wordt gekozen door de VOWA op 11 februari 2015 samen met  5 andere winnaars uit de regio Waterland.

Wat het voor ons elk jaar weer spannend maakt is of de Beemster Ondernemer wel aanwezig zal zijn op de Nieuwjaarsreceptie. De ondernemer van het jaar 2014 is op alle feesten en partijen, vergaderingen en verplichtingen aanwezig. Het was voor ons dan ook geen enkele twijfel of ze er wel of niet zouden zijn vanavond.

Degene die vanavond de titel in ontvangst mag nemen heeft het dan ook zeer verdiend om Beemster Ondernemer van het jaar te worden.

Het gaat in dit geval om een ondernemer met grote technische vaardigheden. Van oorsprong is deze ondernemer geen Beemsterling. Deze van origine Purmerender heeft zich aardig weten om te scholen binnen de dijken. Hij zet de Beemster goed op de kaart. Sponsoring, vrijwilligerswerk, brandweer,  ja  deze ondernemer is snel, zeker als het gaat om het versturen van zijn kerstkaarten is hij verreweg de eerste!

Deze ondernemer is geboren en getogen in Purmerend, opgegroeid boven de slagerij van zijn vader, alvorens zij verhuisden naar de Nekkerweg. Hij was de enige binnen de familie die alleen maar met techniek bezig was. Na de MAVO, waar hij overigens meer oog had voor de tandartsassistente,  en de  MEAO Hoorn is hij in de leer gegaan bij de Fa Kaandorp, Daar is alles begonnen, hij heeft er een goede leerschool gehad. Eerst als zaterdagbaantje, toen als stage en vervolgens als volledige baan.

Toch wilde hij wat extra uitdaging, en is hij vastgoedadviseur geworden.

Op zijn twintigste is hij getrouwd en kocht hij samen zijn vrouw een huis aan het Zuiderpad. Zij als tandartsassistente en hij als uitvoerder bij Kaandorp. Toch zit het ondernemersbloed van zijn vader in zijn aderen. Hij besloot voor zichzelf te beginnen, en gebruikte de schuur van zijn vader aan de Nekkerweg als opslagplaats. Zijn vrouw deed vanuit huis de administratie.

Zo doet dit echtpaar wel meer dingen samen… Ze zijn niet alleen samen ondernemer, getrouwd en ouders van hun 3 zoons, maar ze zijn ook fanatieke sporters. Wielrennen, fitnessen, skiën, motorrijden en een gezellige borrel, gezelligheid kent geen tijd en samen stralen ze veel plezier uit.

Zo verhuisden ze ook samen vanuit het Zuiderpad naar Middenbeemster en verhuisde het bedrijf van de Nekkerweg naar de Bamestraweg waar ze alweer bijna 20 jaar fijne buren zijn.

Deze ondernemer ziet zijn kansen, hij maakt vervallen weer nieuw, en heeft alle kennis van vastgoed tot schilder in huis.

Vanuit de ondernemersvereniging kreeg hij vele voorkeursstemmen en waardering voor zijn vakwerk.

Samen met zijn vrouw hebben ze een prachtig bedrijf neergezet, het zal inmiddels geen verrassing meer zijn als ik u vertel dat Aannemersbedrijf en Vastgoedadvies BV Koos Koning Ondernemer van het jaar 2014 is geworden!!

Koos & Monique Koning

Foto Govers Media ©

 

Vandaag:

Binnenkort

Archief Nieuwsberichten

Lid worden?

Klik hier om uw bedrijf aan te melden bij AOV De Beemster Ondernemer. De kosten voor een lidmaatschap bedragen € 190,- per jaar, excl. btw. Wilt u het lidmaatschap opzeggen?
Stuur dan een mail aan secretarisbeemsterondernemer@gmail.com.