Ondernemer van het jaar 2018: Installatiebedrijf Dekker B.V.

Foto door Geert Heikens

De prijs Ondernemer van het Jaar is een prijs voor en door ondernemers en geeft blijk van waardering door collega-ondernemers.  Een onderneming kan dan ook met recht trots zijn op de ontvangst van een dergelijke prijs. De selectie komt tot stand, doordat het betreffende bedrijf bijvoorbeeld zich in korte tijd snel heeft ontwikkeld in een bepaalde sector of zeer bepalend is voor de regio, maar ook op basis van een lange historie en dan het liefst in de Beemster. Maar vooral ook een toonbeeld is van de Beemster Waarden.

Duurzaamheid is voor velen nog een containerbegrip en wordt te pas en te onpas gebruikt in allerlei uitingen. Maar er zijn ook ondernemers die in hun dagelijkse bezigheden, al dan niet gedwongen door wet- en regelgeving daarmee bezig zijn. De winnaar van de Ondernemersprijs 2018 is daar ook een goed voorbeeld van.

De Ondernemer van het jaar kenmerkt zich in een zekere mate door bescheidenheid en nuchterheid, die beide ook weer een enorme kracht vormen. Een van de eigenaren verwoordde het mooi: “Trots dat we voor iedereen mogen werken”. Aan de andere kant, welke ondernemer kan zeggen dat er een speciale krant over het bedrijf is uitgegeven.

Het bedrijf heeft een sterke familiale band en inmiddels staat de 4e generatie mede aan het roer. Mede aan het roer omdat tevens een niet familielid in de directie zit. Maar gezien zijn lange geschiedenis met het bedrijf zou je hem ook familie kunnen noemen.

Met kenmerkende rode bedrijfswagens worden de klanten bezocht waar met behulp van de nieuwste technieken het specialisme naar voren komt. De duidelijke website geeft een goed beeld van waar dat specialisme voor staat.

Ook belangrijk te noemen is de innige samenwerking met andere Beemster Ondernemers. Eerder sprak ik over duurzaamheid als containerbegrip, maar dit bedrijf heeft vanaf 2000 duurzaam denken en toepassen centraal gesteld. Echter staat duurzaamheid ook voor het aantal jaren dat een bedrijf bestaat. En als een bedrijf inmiddels de leeftijd van 100 is gepasseerd en de 4e generatie mede aan het roer staat dan kan je echt spreken over duurzaamheid.

Daarom is de Beemster Ondernemer van het jaar 2018 een bedrijf waarover vorig jaar een boekje verscheen met de titel: Een warme band met de Beemster.

Vandaag:

Binnenkort

Archief Nieuwsberichten

Lid worden?

Klik hier om uw bedrijf aan te melden bij AOV De Beemster Ondernemer. De kosten voor een lidmaatschap bedragen € 190,- per jaar, excl. btw. Wilt u het lidmaatschap opzeggen?
Stuur dan een mail aan secretarisbeemsterondernemer@gmail.com.