Van de voorzitter

Het eerste kwartaal loopt bijna op z’n einde en Corona teistert ons alweer een jaar. Een ieder hunkert naar de mogelijkheid te ondernemen op de manier die hoort binnen de sector waarin de ondernemer actief is. Het blijft allemaal toch gekunsteld met de beperkende maatregelen. Veel gevraagd is enig perspectief, naar aanleiding waarvan weer plannen kunnen worden gemaakt en omzet gedraaid. Afhankelijk zijn van steunmaatregelen voelt niet goed en is bovendien in veel gevallen niet voldoende en slechts een te kleine pleister op een grotere wond.
 
Op de achtergrond is het bestuur bezig in diverse overleggen met o.a. Gemeente. Dat heeft bijvoorbeeld te maken met de ontwikkelingen van de industrieterreinen Bamestra en Insulinde, de ondersteuning van ondernemers en de inrichting van de Beemster na de fusie met Purmerend.
Heel actueel is natuurlijk de besluitvorming van de gemeenteraad m.b.t. het Plan van aanpak  Ontwikkelstrategie Beemster Dorpsvisies. Op 9 maart is dit voorstel behandeld in de gemeenteraad en een meerderheid van de raad heeft tegen de financiering van het Plan gestemd.
Hierdoor ontstaat een enorme vertraging van plannen en wensen die zijn geuit door inwoners, verenigingen en ondernemers in de Beemster. Voor alle betrokkenen een zeer onwenselijke situatie.
Het bestuur zal met de Gemeente in overleg gaan om te vernemen welke consequenties de gemeente hieraan verbindt richting de fusie met Purmerend.

Vandaag:

Binnenkort

Archief Nieuwsberichten

Lid worden?

Klik hier om uw bedrijf aan te melden bij AOV De Beemster Ondernemer. De kosten voor een lidmaatschap bedragen € 190,- per jaar, excl. btw. Wilt u het lidmaatschap opzeggen?
Stuur dan een mail aan secretarisbeemsterondernemer@gmail.com.