Van Randwijkschool Ilpendam wint Discovery Cup

Binnen maar liefst 16 basisscholen in de regio Waterland wordt structureel aandacht besteed aan de ontwikkeling van de manuele intelligentie (zeg maar aan techniek). Een groot en langdurig project dat ertoe moet leiden dat techniek binnen het onderwijs die plaats krijgt die het verdient. In alle groepen (van 3 tot en met 8) wordt door het hele schooljaar heen aandacht besteed aan de manuele intelligentie. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door VOWA (de koepel van de Ondernemersverenigingen in de regio Waterland, incl Beemster Ondernemer), door de Technetkring Waterland en door de Manuele Intelligentie Groep. Ook weet de projectgroep zich verzekerd van financiële ondersteuning door de Rabobank Waterland.

Onderdeel van het project is dat de groepen 7 van de deelnemende scholen in de maand maart een bezoek brengen aan een technisch bedrijf. Maar liefst 50 bedrijven zetten de deuren open, ontvangen de kinderen en laten hen kennismaken met techniek in de praktijk. Een mooie wisselwerking tussen onderwijs en arbeidsmarkt. De kinderen die op bedrijfsbezoek gaan maken filmpjes of fotoreportage die op de website www.MiGKit.nl worden geplaatst. De school met het mooiste, meest instructieve, leukste en onderhoudende filmpje of reportage wint de Discovery Cup. In voorgaande jaren ging de wisselprijs naar De Bloeiende Peerelaer te Zuidoostbeemster, naar de Willem de Zwijgerschool in Monnickendam en naar de St. Jozefschool te Volendam. De winnaar 2016 is de H.M. van Randwijkschool in Ilpendam geworden. De leerlingen bezochten autobedrijf Wals te Ilpendam.

Op vrijdag 27 mei werd de prijs uitgereikt. In bijzijn van ondernemer Jan Wals en vertegenwoordigers van onderwijs en bedrijfsleven namen de trotse kinderen de prijs in ontvangst.

Vandaag:

Binnenkort

Archief Nieuwsberichten

Lid worden?

Klik hier om uw bedrijf aan te melden bij AOV De Beemster Ondernemer. De kosten voor een lidmaatschap bedragen € 190,- per jaar, excl. btw. Wilt u het lidmaatschap opzeggen?
Stuur dan een mail aan secretarisbeemsterondernemer@gmail.com.