Bloeiende Perelaar wint Discovery Cup (met bezoek Nijdra)

Bloeiende Perelaar wint Discovery Cup

ZUIDOOSTBEEMSTER. Op 16 juni was het feest op basisschool De Bloeiende Perelaar. De Discovery Cup, de wisseltrofee van het techniekproject MiG-KiT, werd uitgereikt aan de leerlingen van groep 7. Zij zijn dit jaar de winnaars van de wedstrijd die aansluit op de jaarlijkse bedrijfsbezoeken voor groep 7.  Deze leerlingen maakten aansprekende beeldverslagen, waarbij technisch beroep en – proces goed voor het voetlicht kwamen. Een powerpoint met film van het bezoek aan het bedrijf Nijdra scoorde het beste. Vertegenwoordigers van Nijdra waren dan ook bij de uitreiking aanwezig.

De jury kende de tweede prijs toe aan de Van Randwijkschool in Ilpendam. Deze school won vorig jaar de Discovery Cup en zorgde nu voor sprekend filmmateriaal van twee bedrijfsbezoeken. De derde prijs ging naar de Oeboentoe in Purmerend. Deze school deed voor het eerst mee. Eervolle vermeldingen waren er voor de Waterlandschool en Trifolium. 

Er zijn inmiddels 32 basisscholen lid van MIG, het tech-netwerk van Waterland. Deze scholen kunnen met de leskist MiG-KiT meer praktische aandacht aan techniek besteden. Ook konden 940 leerlingen van groep 6 dit jaar mee doen aan het PET-event, een techniekbeurs in de Beukenkamp.  Zo’n 600 leerlingen van groep 7 gingen dit jaar op bezoek bij bedrijven in de regio Waterland. Volgend jaar volgt een nieuwe ronde bedrijfsbezoeken met nog meer deelnemende scholen. Natuurlijk ook met de aansluitende wedstrijd om de Discovery Cup!

Vandaag:

Binnenkort

Archief Nieuwsberichten

Lid worden?

Klik hier om uw bedrijf aan te melden bij AOV De Beemster Ondernemer. De kosten voor een lidmaatschap bedragen € 190,- per jaar, excl. btw. Wilt u het lidmaatschap opzeggen?
Stuur dan een mail aan secretarisbeemsterondernemer@gmail.com.