VISIT BEEMSTER presenteert De Beemster als één sterk merk

    

VISIT BEEMSTER is één merk voor historie, cultuur, erfgoed, landschap, polder, stolpboerderijen, forten, molens, koeien en kaas. Kortom: Hollands glorie. De komende jaren richt VISIT BEEMSTER zich op vier thema’s; ‘vierKANTEN’, om De Beemster en haar bijzondere kenmerken onder de aandacht te brengen bij de toerist.

De cultuur van De Beemster is onlosmakelijk verbonden met haar ontstaansgeschiedenis. Want stel je eens voor dat je in 1612 vanaf de dijk een blik kon werpen op dat nieuwe stuk land. Wat een ruimte! Het is een werelderfgoed in het kwadraat. De Beemster huist immers twee UNESCO werelderfgoederen: Droogmakerij de Beemster en de Stelling van Amsterdam. Daarnaast is het historisch en waanzinnig. Hollanders zijn gewend om te wonen en werken onder zeeniveau, maar eigenlijk is een stolpboerderij op 3.50 meter onder zeeniveau een onvoorstelbaar gezicht: totale waanzin. Het bezoeken waard. Tot slot is de Beemster puur & natuur. Gezond en open, schone lucht, gezond voedsel, streekproducten, ruimte en wellness.

Deze vierKANTEN van De Beemster en het merk worden uitgedragen door bijzonder geselecteerde locaties; ‘BeemSTERREN’. Dit zijn enthousiaste en succesvolle ondernemers en organisaties die het cultuurhistorische verhaal van De Beemster graag aan toeristen/bezoekers vertellen. Het zijn unieke locaties waar je kunt rekenen op een gastvrije en warme ontvangst. Het zijn de ultieme pleisterplaatsen wanneer je even wilt genieten van het uitzicht, toe bent aan een kopje koffie, op zoek bent naar een folder, arrangement, route of brochure over de streek, een culturele verrassing of een lekker Beemster product wilt proeven.

Benieuwd?

Benieuwd geworden naar de BeemSTERREN en de vierKANTEN van de Beemster? Op 25 mei (Hemelvaartsdag) organiseren we in De Beemster een feestelijke dag, waarbij je kennis kunt maken met de BeemSTERREN. Dit doen we in een bijzondere vorm: PROEF, RUIK & VISIT BEEMSTER.

Bekijk de website voor meer informatie: www.visitbeemster.nl.

Meer informatie over de BeemSTERREN of interesse om er zelf een te worden? Neem dan contact op met Henkjan van Meer, secretaris van Stichting Promotie Beemster Werelderfgoed via secretaris@bezoekerscentrumbeemster.nl

Vandaag:

Binnenkort

Archief Nieuwsberichten

Lid worden?

Klik hier om uw bedrijf aan te melden bij AOV De Beemster Ondernemer. De kosten voor een lidmaatschap bedragen € 190,- per jaar, excl. btw. Wilt u het lidmaatschap opzeggen?
Stuur dan een mail aan secretarisbeemsterondernemer@gmail.com.